Duizenden alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.
Informatie over de uitfasering
KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales informeren hun klanten al sinds 2018. Recent heeft KPN de ISDN-verbindingen al even uitgezet om zo klanten te waarschuwen. Daar kwamen veel reacties op.
Twee tips om problemen met het alarm te voorkomen
- Controleer de factuur van KPN of je nog gebruik maakt van ISDN;
- Neem contact op met het beveiligingsbedrijf om de alarminstallatie aan te passen.
Heb je toch problemen met het alarm?
Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijg je vanaf 1 april een foutmelding op het display van de alarminstallatie. Neem zo snel mogelijk contact op met het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.
Een defect alarm en de verzekering
Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. De beveiligingsbedrijven wijzen klanten sinds 2018 op de noodzaak om de alarminstallatie aan te passen. Op het polisblad of in de verzekeringsvoorwaarden worden de beveiligingseisen bij diefstal omschreven. Als een alarm vereist is en de doormelding van een alarm niet functioneert, voldoe je niet aan de voorwaarden. Bij diefstal is schade in dit geval daarom niet verzekerd.
Heb je vragen?
Heb je vragen over dit onderwerp? Schroom dan niet ons te bellen. Bij staan je graag te woord.
Op zaterdagen, zondagen en feestdagen zijn wij gesloten