Een appartement dat tijdens de verbouwing bewoond wordt door de bouwvakkers, is ook gewoon verzekerd van diefstal. Die uitspraak maakt dat ABN Amro Schadeverzekering bijna €9.500 aan een vereniging van eigenaren (VVE) moet betalen.

Omdat de woning tijdens de renovatie werd bewoond door de bouwvakkers, moest de verzekeraar wel betalen.
De uitspraak komt van het Kifid, dat klachten tegen financiële instellingen behandelt. De vve claimde de schade in 2014, nadat bij een inbraak in woning onder meer een douchecabine, radiatoren en keukenapparatuur werden gestolen. Die spullen stonden klaar om gemonteerd te worden.

Maar ABN vond dat het de schade niet hoefde te worden vergoeden. Volgens de verzekeraar stond het appartement namelijk al langer dan zestig dagen leeg. De bewoners waren namelijk tijdelijk verkast tijdens de ingrijpende renovatie.

Bouwvakkers als bewoners

Daar was de VVE het niet mee eens, die stelde dat de woning wel bewoond werd, door de bouwvakkers zelf. Het gebeurt vaker dat (buitenlandse) bouwvakkers het aanbod krijgen om tijdens de verbouwing in het huis zelf te slapen.

Het Kifid schaart zich achter de VVE en vindt de tijdelijke intrek van de bouwvakkers ook een vorm van bewonen. De vereniging krijgt gelijk en verzekeraar ABN moet de schade van €9.459 alsnog vergoeden.

Bron: De Telegraaf