Preventiecheck: Inventarisatie preventie-eisen

Uw bedrijf is verzekerd, maar betaalt de verzekeraar daadwerkelijk schade uit?

Voorkom afwijzing van schade door te voldoen aan de preventie-eisen van de verzekeraar.

brandweerGelukkig staat uw bedrijfspand niet in vuur en vlam. Brand, inbraak of waterschade in uw onderneming. U bent in de veronderstelling dat uw bedrijf goed verzekerd is, maar toch wordt de uitkering bij schade geweigerd. De verzekeraar wijst de uitkering af omdat u niet aan de kleine letters in de clausules voldoet. Een aantal voorbeelden: De elektra en de meterkast waren niet gekeurd, er was geen (goedgekeurd) alarm met doormelding naar de meldkamer of de sloten voldeden niet aan de gestelde SKG normen.

Uw bedrijf gaat vervolgens letterlijk in rook op. De schadeclaim wordt door de verzekeraar afgewezen met als gevolg verlies van omzet, winst, klanten en inkomen.

Preventiecheck

Indien u klant bij ons bent informeren wij u standaard over de preventie-eisen die verzekeraars stellen en maken een heldere inventarisatie. U ontvangt een duidelijk overzicht en wij wijzen u op de clausules in de polis.

In de praktijk zien wij helaas vaak dat de juiste preventie-eisen niet zijn uitgevoerd. Dit blijkt meestal pas nadat schade is ontstaan en dan is het te laat. Uit cijfers blijkt dat verzekeraars een brand-, inbraak-, of waterschade niet of niet volledig betalen als niet is voldaan aan de clausules in de zakelijke brandverzekering. Wij helpen u om dit te voorkomen, zodat u bij schade niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Inventariseren