Schadeafhandeling

Schadeafhandeling

Werkwijze

 1. Kies het juiste schadeformulier hieronder.
 2. Download het gekozen schadeformulier.
 3. Print het schadeformulier.
 4. Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in.
 5. Onderteken het schadeformulier.
 6. Vervolgens meldt u de schade aan ons. Dit kan op 3 manieren:
 • De snelste manier is de schade via het formulier bij ons te melden.  U krijgt tevens de mogelijkheid het schadeformulier te uploaden.
 • U geeft de schade telefonisch door en stuurt het schadeformulier per post of per e-mail naar ons.
 • U geeft de schade door per e-mail en voegt het schadeformulier toe in de bijlage.

Alhoewel u niet verplicht bent het schadeformulier naar ons te sturen, adviseren wij u dringend alle correspondentie met verzekeraars via ons te laten lopen. Op die manier zijn wij altijd op de hoogte van uw dossier en kunnen we de schade voor u afwikkelen.

Komt u er zelf niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag.

Schade melden

Schade melden aan ons kantoor

U kunt een schade direct online melden aan ons kantoor. Vul het formulier schade melden in door te klikken op “zakelijke of particuliere schade”. Nadat u het schadeformulier heeft verzonden ontvangt u per e-mail een bevestiging. U krijgt tevens de mogelijkheid het ingevulde en ondertekende schadeformulier te uploaden.

Aansprakelijkstelling briefgenerator

Aansprakelijk stellen tegenpartij

Indien u GEEN all risk motorrijtuigenverzekering OF niet beschikt over een rechtsbijstandverzekering verkeer, moet de tegenpartij rechtstreeks aansprakelijk worden gesteld. U kunt dit doen door dit formulier in te vullen. U kunt ook de standaard brief hieronder downloaden.

Nadat u het formulier ingevuld heeft, ontvangt u direct per e-mail de brief. U kunt deze printen of per e-mail verzenden naar de verzekeraar van de tegenpartij. De verzekeraar van de tegenpartij zal aansluitend een expert opdracht geven de schade aan uw auto te laten taxeren.

Aansprakelijkstelling

Brief aansprakelijkheidstelling

Indien u geen all risk autoverzekering of beschikt over een rechtsbijstandverzekering verkeer, moet de tegenpartij rechtstreeks aansprakelijk worden gesteld. U kunt dit doen door dexe aansprakelijkehidsbrief hieronder te printen, in te vullen en deze naar de tegenpartij te sturen of indien u inmiddels beschikt over de gegevens van de verzekeraar, naar de verzekeraar van de tegenpartij. De verzekeraar van de tegenpartij zal aansluitend een expert opdracht geven de schade aan uw auto te laten taxeren.

Schadeformulier algemeen

Heeft u schade?

Download dan dit schadeformulier, print deze vervolgens, vul deze in en stuur deze naar ons.

Dit schadeformulier kunt u gebruiken voor alle soorten schades met uitzondering van schade door motorrijtuigen, schade tijdens reizen en annuleringsverzekeringen.

Schadeformulier automotive

Claimt de verzekeraar de schade bij de tegenpartij?

In de volgende gevallen claimt de verzekeraar de schade rechtstreeks bij de tegenpartij:

 • Wa + casco (allrisk) autoverzekering
 • Wa verzekering + rechtsbijstand verkeer
 • Wa extra verzekering + rechtsbijstand verkeer

Bent u all risk verzekerd of bent u niet all risk verzekerd maar heeft u wel een rechtsbijstandverzekering verkeer? Dan stuurt u het schadeformulier rechtstreeks naar uw eigen verzekeraar of naar ons. Vervolgens geeft de verzekeraar opdracht aan een expert om de schade aan uw auto te taxeren. Aansluitend krijgt u de schade betaald, indien van toepassing, onder aftrek van het eigen risico. Is de tegenpartij schuldig aan de aanrijding? Dan stelt je verzekeraar de tegenpartij voor u aansprakelijk. Nadat de schade door de tegenpartij is betaald, ontvangt u het ingehouden eigen risico terug.

Ik heb geen all risk autoverzekering en geen rechtsbijstand verkeer

Indien u geen all risk autoverzekering of beschikt over een rechtsbijstandverzekering verkeer, moet de tegenpartij rechtstreeks aansprakelijk worden gesteld. U kunt dit doen door de aansprakelijkehidsbrief hieronder te printen, in te vullen en deze naar de tegenpartij te sturen of naar de verzekeraar van de tegenpartij. De verzekeraar van de tegenpartij zal vervolgens een expert opdracht geven de schade aan uw auto te laten taxeren.

Schade claimen of niet claimen?

Indien er geen schuldige tegenpartij is, kan het in een aantal gevallen niet voordelig zijn de schade te claimen. In dergelijke gevallen bent u op de langere termijn duurder uit in vergelijking tot het zelf betalen van de schade. De meeste verzekeraars geven de mogelijkheid de uitbetaalde schade binnen een jaar terug te betalen, waardoor u niet terug valt in het aantal opgebouwde schadevrije jaren en kortingspercentage.

Schadeformulier reis & annulering

Schade tijdens een reis of de reis kan niet doorgaan

Heeft u schade tijdens uw (zaken) reis of kan de reis door omstandigheden niet doorgaan? Print dit formulier, vul deze in en stuur deze naar ons. Wij gaan deze schade vervolgens voor u indienen bij de verzekeraar.