Autoverzekering kind afsluiten op naam van ouders, begin er niet aan!

Als je een auto koopt ben je wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Het verzekeren van een auto voor jeugdige bestuurders tot 24 jaar is een stuk duurder omdat deze vaker bij een ongeval betrokken raken dan niet jeugdige bestuurders.

Onverzekerd de weg op

Hoe verleidelijk ook en hoe graag je als ouders je kind ook wilt helpen, in werkelijkheid stuur je jouw kind onverzekerd de weg op. 

Geen schadevergoeding

Een jonge bestuurder sluit de autoverzekering af op naam van de ouders. Later raakt deze betrokken bij een ernstig ongeval. De autoverzekeraar en/of politie starten een onderzoek. Als uit het onderzoek blijkt dat de ouder onjuist geregistreerd staat als de regelmatige bestuurder van de auto, keert de verzekeraar geen schadevergoeding uit. 

Levenslange financiële gevolgen

Mogelijke slachtoffer(s) worden gecompenseerd vanuit de WAM (Wet Aansprakelijkheids-verzekering Motorrijtuigen). Deze kosten, die erg hoog kunnen oplopen, worden op de jeugdige bestuurder verhaald. Dit kan resulteren in levenslange financiële nadelige gevolgen voor je zoon of dochter. Dit wil je beslist voorkomen!  

Verzekeringsfraude

Daarnaast ben je feitelijk betrokken bij verzekeringsfraude omdat je informatie hebt verzwegen. Hiervoor kun je een boete krijgen. De meestel verzekeraars accepteren geen aanvragen van verzekerden met een fraudeverleden. Er is dan nog maar één verzekeraar waar je tegen een fors hogere premie terecht kunt.

Veilig verzekerd de weg op

We begrijpen dat autoverzekeringen voor jeugdige bestuurders kostbaar zijn, maar wees alsjeblieft verstandig en zorg ervoor dat jongeren veilig en verzekerd de weg op gaan.

Download

Download hieronder het volledige bericht in pdf formaat.